Gala-Medica-Academica-2014-3Prof. Gheorghe Benga, descoperitorul proteinei canal a apei, Melania Medeleanu si presedintele CNAS, dr. Vasile Ciurchea, premiati la Gala Premiilor de Excelenta Medica Academica

Savantul roman prof. Gheorghe Benga, descoperitorul proteinei canal a apei, presedintele CNAS, dr. Vasile Ciurchea, Melania Medeleanu si Vlad Voiculescu, au fost premiati miercuri seara la Gala Premiilor de Excelenta Medica Academica, eveniment organizat anual de compania TARUS Media pentru a promova excelenta in sanatate, aflat la a sasea editie.

Evenimentul, moderat de Cristian Gretcu, a fost deschis de Delia Budurca, Redactor Sef Medica Academica, si de Valentin Tarus, presedintele TARUS Group.

Premiile de Excelenta ale revistei Medica Academica au fost acordate de un juriu condus de academician prof. Victor Voicu, secretar general al Academiei Romane.

Prof. Irinel Popescu, presedintele Academiei de Stiinte Medicale si membru al Boardului Consultativ, a acordat primul premiu, Premiul „Dan Setlacec” pentru cea mai buna realizare in chirurgie, doctorului Traian Dumitrascu, IC Fundeni, iar dna Irina Cajal, presedinta Fundatiei “Academician Nicolae Cajal”, a acordat Premiul Fundatiei pentru cercetare fundamentala d-nei dr. Carmen Diaconu, de la Institutul de Virusologie “Stefan Nicolau”. Premiile au fost acordate pentru contributiile stiintifice importante ale autorilor, publicate in prestigiose reviste de profil.

Tot de recompensarea contributiilor stiintifice a vorbit si Premiul de Excelenta pentru intreaga activitate oferit profesorului Gheorghe Benga si conferit de prof. Irinel Popescu, care a rostit Laudatio. “Prof. Gheorghe Benga este cel mai “titrat” savant roman din perspectiva  articolelor publicate in reviste stiintifice internationale, cu un numar total de citari de 1920 (o lucrare cu 134 citari, alta cu 104 citari, ambele apartinand categoriei “Citation Classics”, doua alte lucrari cu 95 citari). Este citat in 801 articole stiintifice, cu un numar mediu de citari per item de 12,7 si un Index Hirsch: 23”, a punctat prof. Irinel Popescu.

Presedintele CNAS, dr. Vasile Ciurchea, a fost recompensat cu un Premiu de Excelenta pentru “determinare si transparenta” in administratie, premiul fiind inmanat de Delia Budurca, Redactor Sef Medica Academica, ca un “vot de incredere pentru mai-binele asteptat inca de pacientii romani”.

Premiul de Excelenta pentru intreaga activitate stiintifica a fost acordat Dnei Dr. Dana Stanculeanu, Institutul Oncologic București, premiu inmanat de Carmen Iacob, reprezentant al companiei farmaceutice krka Romania.

Proiectul MagiCAMP, organizat de Vlad Voiculescu si Melania Medeleanu pentru sustinerea copiilor cu cancer a fost recompensat cu un Premiu de Excelentaacordat de  Ioana Bianchi, reprezentant Novartis.

Prof. Dorel Sandesc, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a fost recompensat cu un Premiu de Excelenta pentru Programul marilor urgente care, prin cele cinci componente ale sale, va salva mii de vieti si a imbunatatit deja o serie de indicatori in sectiile de anestezie terapie intensiva.

Col. Dr. Ionel Droc, de la Centrul de urgenta de boli cardiovasculare de la Spitalul Militar a fost recompensat cu un Premiu pentru “performanta in pregatirea profesionala a medicilor rezidenti”, dupa ce a asigurat pregatirea a peste 30 de medici specialisti in chirurgie cardiovasculara.

Premiul “Vox Patientis” a fost acordat Rozalinei Lapadatu, presedinta a Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune, inmanat fiind de Carmen Carnu, director in cadrul Asirom.

Premiul pentru business farmaceutic a fost acordat Dlui Ioan Nani, director general Antibiotice Iasi, iar Premiul de Excelenta Medica Academica pentru cel mai activ colaborator a fost acordat prof. dr. Petru-Adrian Mircea, UMF Cluj Napoca.

Razvan Vulcanescu, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, a primit un Premiu de Excelenta pentru “identificarea si managementul unor surse alternative de finantare in sistemul sanitar”.

Activitatea Dnei Dr Mihaela Carmaciu, Marea Britanie, a fost recompensata cu Premiul de excelenta “Romani in lume”.

Printre laureatii premiilor din anii anteriori s-au numarat academician Leon Danaila, prof. dr. Vladimir Beliș (2012), prof. dr. Constantin Ionescu-Targoviste. In 2011, dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatații, a primit Premiul Medica Academica pentru strategii in sanatate, in 2010, prof. dr. Șerban Bubenek, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. C.C. Iliescu”, a primit Premiul pentru educație medicala continua, iar in 2011 Rodica Tanasescu, presedinte SNMF, era recompensata cu acelasi premiu pentru un proiect on-line de educatie medicala continua.

Attachment

facebook